Slot ziet 'game of two halves' bij succesvolle ouverture op Portman Road

De kop is eraf voor Arne Slot. Probleemloos was het niet, maar de nieuwe manager van Liverpool zag zijn ploeg zaterdag met 2-0 winnen op het veld van Ipswich Town. Na afloop toonde hij zich deels tevreden.

Ipswich Town
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Het gedeelte vóór rust is voor verbetering vatbaar, zei Slot bij TNT Sports. 'De eerste helft, dat was te verwachten. Zij waren erg agressief, wij konden niet in ons ritme komen. De tweede helft was een plezier om naar te kijken. In de rust zei ik dat we niet over tactiek hoefden te praten als we zoveel duels verloren, ik dacht dat we de lange ballen beter konden beheersen met Ibrahima Konaté in het veld. En ik dacht niet dat zij de hele wedstrijd zo konden blijven spelen.'

Slot ging nog dieper in op het verschil tussen de beide helften. 'Als de tegenstander over het hele veld één-op-één speelt, dan hoef je niet alle ballen kort te spelen. Dan moet je soms ook je aanvallers meteen inspelen, maar de vechtlust die daarvoor nodig is, die heb ik in de eerste helft niet gezien. Na rust kregen we al een goede kans voordat we uiteindelijk scoorden. Toen vielen er ruimtes, en hebben we laten zien dat we erg goed kunnen voetballen.'

De manager kreeg de vraag of Mohamed Salah cruciaal is voor het succes van ploeg. Slot denkt niet dat het zo simpel is. 'Ik geloof meer in het team dan in individuen. Mo kan scoren en doelpunten voorbereiden, maar hij heeft ook het team nodig. We hebben behalve hem nog wel meer spelers die individueel heel goed zijn.'

En, traditiegetrouw in augustus, wilde de interviewster nog weten hoe de vlag erbij hangt op de transfermarkt. De Nederlandse oefenmeester toonde zich diplomatiek, maar sprak uit dat hij een aanwinst warm welkom zou heten. 'We hebben een hoop goede spelers, maar als we er nog één kunnen vinden, zullen we niet twijfelen om hem te halen.'