Slot ziet Liverpool met scorende Van Dijk veerkracht tonen in spectaculaire topper

Reacties

Arne Slot is zondag ontsnapt aan een nederlaag met Liverpool in de zeer aantrekkelijke Premier League-kraker tegen Arsenal. Mede door een treffer van Virgil van Dijk werd het 2-2 in Londen. Door het resultaat leidt Manchester City de dans na negen speelrondes.

Slot ziet Liverpool met scorende Van Dijk veerkracht tonen in spectaculaire topper
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 2
Liverpool
Liverpool

De eerste helft was simpelweg één lange reclamespot voor de Premier League. Verschroeiend hoog lag het tempo en beide teams stichtten veel gevaar. Arsenal had de overhand en leidde halverwege verdiend met 2-1. De openingstreffer van Bukayo Saka na negen minuten mocht er zijn: de weer fitte flankspeler controleerde een lange bal van Ben White en verschalkte na een knappe actie doelman Caoimhín Kelleher.

Klik op de tekst in de tweet om de 1-0 van Bukayo Saka te bekijken:

Lang kon Arsenal - waar Jurriën Timber een basisplaats had - niet genieten van deze superstart. Van Dijk kopte Liverpool immers al na achttien minuten naast de Londenaren.

Klik op de tekst in de tweet om de 1-1 van Virgil van Dijk te bekijken:

Beide teams namen amper de tijd om op adem te komen, waarbij de ploeg van Slot iets vaker naar achteren werd gedrongen. Kort voor rust werden The Reds opnieuw op achterstand gezet. Mikel Merino sloeg overtuigend toe met het hoofd na een puike vrije trap van Declan Rice.

Na de hervatting lag het spel vaak stil wegens overtredingen of pijntjes van spelers. Liverpool nam in de jacht op de gelijkmaker het initiatief, maar zette doelman David Raya zelden aan het werk. Zo kreeg Ryan Gravenberch de bal niet tussen de palen bij een pegel van afstand. Slot bracht na ruim een uur Cody Gakpo, waar aan de andere kant Timber - die even daarvoor op de grond zat - het veld verliet. Arsenal kwam op een bepaald moment nauwelijks meer onder de druk uit, waardoor de 2-2 van Mohamed Salah bepaald niet als een donderslag bij heldere hemel kwam. De Eyptenaar tikte binnen op aangeven van Darwin Núñez.

Arsenal, dat om uiteenlopende redenen onder anderen Martin Ødegaard, William Saliba en Riccardo Calafiori miste, was daarna via Gabriel Jesus nog dicht bij de 3-2. Ook Liverpool zocht naar een winnende goal, maar moest zich tevreden stellen met een punt.

Door deze uitslag is Manchester City de koploper na negen speelrondes, met een punt meer dan Liverpool. De titelverdediger rekende zaterdag af met Southampton door een goal van Erling Haaland.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
9
7
2
0
20-9
+11
23
2
Liverpool
9
7
1
1
17-5
+12
22
3
Arsenal
9
5
3
1
17-10
+7
18
4
Aston Villa
9
5
3
1
16-11
+5
18
5
Chelsea
9
5
2
2
19-11
+8
17
* Actueel tot en met 27 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.