Smits moet plaatsmaken: Willem II begint in De Kuip met nieuwe doelman

Reacties

Willem II begint het seizoen met Thomas Didillon-Hödl onder de lat. De keuze van Peter Maes is gevallen op de 28-jarige Fransman, die Joshua Smits uit het doel verdringt.

Smits moet plaatsmaken: Willem II begint in De Kuip met nieuwe doelman
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Willem II
Willem II

Smits was vorig seizoen onomstreden en miste geen minuut. Uit handen van bondscoach Ronald Koeman ontving de 31-jarige sluitpost de prijs voor beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie. Met Didillon-Hödl kreeg Smits er deze zomer een geduchte concurrent bij. Dat de nieuweling mocht beginnen in de laatste oefenwedstrijd tegen Bristol City bleek een voorbode voor Smits, die plaats moet maken.

'Ik heb twee goede doelmannen, dat is ook niet onbelangrijk', zei Maes in aanloop naar het uitduel met Feyenoord. 'Joshua heeft natuurlijk een heel goed seizoen gehad, maar mijn keuze valt op Didillon. Dat is op basis van de ervaring en de wedstrijden die Didillon op het hoogste niveau heeft gespeeld. We zullen zien wat de toekomst brengt. Er zijn meerdere clubs met dit verhaal, kijk maar naar Feyenoord. Die hebben ook een keuze moeten maken.'

Maes gaf toe dat de boodschap hard aankwam bij Smits. 'Dat is altijd een vervelend bericht. Het was niet makkelijk, want ik weet wat ik aan Joshua heb. Hij reageerde ontgoocheld en dat is normaal. Joshua is een echte prof, iemand die altijd hard werkt.'

Didillon-Hödl
Didillon-Hödl speelde in zijn loopbaan voor FC Metz, Seraing United (huur), Anderlecht, RC Genk (huur), Cercle Brugge en AS Monaco (huur). In het seizoen 2018/19 keepte Didillon-Hödl alle wedstrijden van Anderlecht, maar Vincent Kompany maakte vervolgens een andere keuze. De laatste seizoenen zat Didillon-Hödl voornamelijk op de bank.

Daar gaat verandering in komen, want Maes verkiest Didillon-Hödl voorlopig boven Smits. Om te beginnen in De Kuip, waar de Franse keeper zich mag tonen tegen de kersvers winnaar van de Johan Cruijff Schaal. Aan de andere kant staat met Timon Wellenreuther een doelman met een verleden in Tilburg in de basis. De aftrap van het duel tussen Feyenoord en Willem II is om 16.30 uur.

Draai warm voor de Eredivisie en KKD!

Perfect voorbereid zijn op het nieuwe seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie? Bestel dan hier ons extra dikke bewaarnummer, met alle transfers, selecties en verwachte opstellingen!
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.