Sneijder en Huntelaar helpen Ajax aan zege

Heracles Almelo was een makkelijke prooi voor Ajax. De Amsterdammers waren vooral na rust productief en voerden zo de druk op koploper PSV verder op (3-0).

Waar Heracles vorig seizoen Ajax in De Arena negentig minuten van het scoren afhield, daar slaagde de Almelose ploeg er nu niet in de poort langer dan elf minuten gesloten te houden. Wesley Sneijder brak met een schitterende vrije trap de ban.

De snelle score van Sneijder had een opmaat moeten zijn voor een ruime overwinning. Ondanks verschillende grote Amsterdamse kansen, voor onder meer Tom De Mul, hield Heracles de schade voor rust beperkt tot één doelpunt.

Vroeg in de tweede helft moest de Almelose formatie er alsnog aan geloven. In een tijdsbestek van drie minuten tilde Klaas-Jan Huntelaar de stand naar 3-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Het bleek de eindstand, omdat zowel Martin Pieckenhagen (Heracles) als Maarten Stekelenburg (Ajax) hun doel verder schoon hield.

Met de ruime zege snoepte Ajax twee punten af van de voorsprong van koploper PSV, dat zaterdag tegen NAC niet verder was gekomen dan 1-1. Maar niet alleen is de achterstand teruggebracht tot drie punten, Ajax werkte ook de achterstand wat betreft doelsaldo nagenoeg weg. Het verschil is nog drie goals.