Sneijder haakt geblesseerd af bij mager Real

Real Madrid bleef in het spoor van Barcelona. Net als de koploper boekte De Koninklijke een minimale zege. Op bezoek bij Recreativo won Real met 1-0, maar verloor het Wesley Sneijder.

Real toonde niet zijn beste vorm in Huelva. De Madrilenen speelden moeizaam en slaagden er nauwelijks in spits Klaas-Jan Huntelaar in stelling te brengen. Vlak na rust kwamen de gasten toch op voorsprong. Fernando Gago verzond een uitstekende pass en Marcelo rondde beheerst af: 0-1.

Ook Arjen Robben, net als Huntelaar in de basis begonnen, kreeg een goede kans, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Asier Riesgo. Sneijder beleefde nog een vervelende invalbeurt als vervanger van Huntelaar. De middenvelder liep in blessuretijd een hamstringblessure op en werd op zijn beurt afgelost door Rafael van der Vaart.

Door de zege bracht Real de achterstand op Barcelona weer terug tot zes punten. Recreativo komt niet verder dan de achttiende plaats.