Sneijder: 'Hiddink zou ideale trainer voor Inter zijn'

Wesley Sneijder heeft zich donderdag positief uitgelaten over Guus Hiddink. De middenvelder van Internazionale ziet de 63-jarige Nederlandse coach als de ideale opvolger van de naar Real Madrid vertrokken succestrainer José Mourinho.

Sneijder: 'Hiddink zou ideale trainer voor Inter zijn'

'Beiden (Mourinho en Hiddink, red.) beschikken over de capaciteiten een groep te motiveren, maar het belangrijkste is dat ze de nadruk leggen op het tactische aspect', vertelt Sneijder op de website van de FIFA. 'Ze geven de spelers daarmee zelfvertrouwen.'

Sneijder, die het overigens ook uitermate goed kon vinden met Mourinho, roemt de ervaring van Hiddink. 'Hij zou het hier heel erg goed doen. Hiddink heeft enorm veel ervaring opgedaan bij onder meer Real Madrid en Chelsea. En vergeet niet dat hij de grote man was achter het PSV dat in 1988 alles won.'

De komst van Hiddink naar Milaan lijkt overigens uitgesloten. De Nederlandse trainer is net begonnen aan zijn termijn als Turkse bondscoach.

Sneijder, die dit seizoen bij Internazionale de treble veroverde, noemde eerder al de naam van voormalig Ajax-trainer Henk ten Cate als mogelijke opvolger van Mourinho. Destijds liep de Nederlandse middenvelder nog vooruit op een vertrek van de Portugees. Woensdag maakte De Koninklijke bekend Mourinho aan te gaan stellen als opvolger van Manuel Pellegrini.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen