Sneijder matchwinner bij Real Madrid, Valladolid stijgt

Real Madrid-Recreativo 1-0

Real Madrid is naar de tweede plaats geklommen in de Primera División. De club waar een crisis en drastische maatregelen op de loer liggen, won thuis met minimaal verschil van Recreativo, de nummer voorlaatst van Spanje.

Wesley Sneijder maakte het winnende doelpunt. Via een been van een verdediger van Recreativo schoot de Nederlander met een onverwachte boog raak. Sneijder was daarvoor al koppend gevaarlijk geweest op aangeven van Royston Drenthe, die in de basis begon. Sneijder viel in de tweede helft uit, ogenschijnlijk met een spierblessure. Rafael van der Vaart verving hem.

Villarreal-Real Valladolid 0-3Valladolid verraste Villarreal door in El Madrigal ruim te winnen. Bij rust leidden de gasten al met 3-0. Jonathan Sesma scoorde twee keer, Pedro León eenmaal. Met drie overwinningen in de laatste vier competitieduels is Valladolid aan een grote opmars bezig, met de zevende plaats als beloning. Villarreal staat derde, maar kan de achterstand op koploper Barcelona zondag zes punten zien worden.