Snel uitvallen Toni smet op geslaagde rentree Buffon

Juventus schaarde zich ten koste van Catania bij de laatste acht van het Italiaanse bekertoernooi (2-0). De geslaagde rentree van Gianluigi Buffon was een andere opsteker.

Snel uitvallen Toni smet op geslaagde rentree Buffon

Buffon kreeg tijdens het WK in Zuid-Afrika last van zijn rug. Een operatie bleek noodzakelijk voor de keeper, die ruim een half jaar nodig had om te herstellen van de ingreep. Met een basisplaats in het bekerduel met Catania sloot hij de revalidatie af.

Buffon kon terugkijken op een geslaagde rentree. De doelman hield de nul en leverde zo zijn bijdrage aan het succes tegen Catania. Milos Krasic en Simone Pepe bepaalden met hun doelpunten de eindstand 2-0.

Toch was er ook slecht nieuws voor Juventus. Trainer Gigi Del Neri zag Luca Toni al na achttien minuten uitvallen met een pijnlijke rechterknie. De aanvaller, die begin januari overkwam van Genoa, kon na een ongelukkige val niet verder.

Juventus moet het in de kwartfinale opnemen tegen de winnaar van het duel AS Roma-Lazio, dat volgende week woensdag wordt afgewerkt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's