Soap gaat door: Pérez verder in het nauw, Real Madrid spreekt van chantage

Reacties

Het einde van de soap rondom Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez lijkt nog niet in zicht. De Spanjaard reageerde zelf al op een aantal bijzonder pijnlijke audio-fragmenten, nu heeft ook de club zich uitgesproken via een opmerkelijke tweet. Ondertussen zijn er nieuwe quotes uitgelekt.

Soap gaat door: Pérez verder in het nauw, Real Madrid spreekt van chantage
© Pro Shots

Het is behoorlijk onrustig bij De Koninklijke. Dat heeft alles te maken met het feit dat er de afgelopen dagen meerdere oude audio-fragmenten zijn uitgelekt, waarop de toenmalige (en huidige) preses Pérez gehakt maakt van meerdere clubiconen. Eerst was er een fragment uit 2006, waarin de voorzitter Iker Casillas en Raúl door de mangel haalt. Vervolgens dook er een recenter fragment op, daarin krijgen Cristiano Ronaldo en José Mourinho er ongenadig hard van langs.

Pérez zelf reageerde al op de pijnlijke quotes. 'De zinnen worden uitgesproken in gesprekken die zijn opgenomen door de heer José Antonio Abellán, die ze al vele jaren zonder succes probeert te verkopen. Het is nu verrassend dat, ondanks de verstreken tijd, de krant El Confidencial de uitspraken nu alsnog verzamelt.' Nu heeft ook Real Madrid zelf gereageerd.

De club richt de pijlen op de eerder genoemde journalist. 'In het programma El Transistor van Onda Cero wordt onthuld dat Abellán in 2011 een ontmoeting had met toenmalig vice-president Eduardo Fernández de Blas van Real Madrid, in restaurant Combarro', zo stelt Real op Twitter. 'Daar heeft hij hem gechanteerd door aan te bieden om de illegale en gemanipuleerde opnames te laten verdwijnen, voor 10 miljoen euro.' Opmerkelijk genoeg is dat het enige dat Real meldt. Er staat verder niets bij over eventuele stappen richting de journalist, zoals er ook geen poging wordt gedaan om de uitspraken te nuanceren of recht te praten.

Ondertussen zijn er ook donderdag nieuwe quotes naar buiten gehaald. Daarin haalt Pérez uit naar enkele Spaanse media. 'We moeten de strijd winnen van Marca en de Spaanse televisie', zo stelt hij. De krant El País kan zijn goedkeuring wel wegdragen, zo blijkt, maar mediahuis Prisa Group is hem een doorn in het oog. 'We moeten ons verenigen, iedereen tégen Prisa.' Ook krijgen de toenmalige hoofdredacteuren van Marca en AS een veeg uit de pan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.