Soap werkt toe naar ontknoping: Omgba start arbitragezaak tegen NAC

Reacties

Aimé Omgba (21) lijkt dan toch op weg naar de uitgang. De aanvallende middenvelder kwam na een hevige transfersoap in de nor bij NAC Breda, maar daar probeert hij zichzelf via een arbitragezaak alsnog uit te bevrijden.

Soap werkt toe naar ontknoping: Omgba start arbitragezaak tegen NAC
© Pro Shots

De afgelopen week intensiveerde de entourage van Omgba de contacten met NAC, op initiatief van de Bredase club. Volgens ingewijden probeerde de promovendus een oplossing te verzinnen voor de uitzichtloze situatie waarin Omgba terecht was gekomen. De aanvallende middenvelder kwam weken terug niet door zijn medische keuring bij AA Gent, nadat alle papieren al getekend waren.

Volgens NAC was het slechts een minimale calamiteit, waar Gent op stuitte. Ondertussen had Omgba alle Bredase schepen achter zich al verbrand, door flink uit te halen naar de club(-leiding) en als een dief in de nacht het trainingskamp van de club, zonder toestemming, te verlaten. De ruwe diamant kon niet meer terecht bij het eerste elftal, toen onverhoopt de miljoenentransfer, die NAC een recordbedrag op zou leveren, klapte.

Aanvankelijk meldde Omgba zich ziek, maar op advies van zijn entourage, die veelvuldig dreigde met een arbitragezaak om hem alsnog weg uit Breda te krijgen, keerde hij terug. In afwachting van verdere ontwikkelingen moest Omgba zijn conditie op peil houden in het krachthonk van de jeugdopleiding. Dat deed hij, maar met het scheiden van de markt in zicht komt daar na weken nu misschien een einde aan.

Gent verkocht dinsdag Hyun-Seok Hong aan FSV Mainz 05. De Zuid-Koreaan speelde op de positie van Omgba, waardoor er weer plaats is gemaakt voor de Nederlander. Belgische bronnen bevestigen dat Gent Omgba stijf bovenaan de verlanglijst heeft staan.

Ondertussen is Omgba niet van plan met een stevige handdruk en bos bloemen Breda te verlaten. De aanvallende middenvelder staat donderdagavond in Zeist namelijk lijnrecht tegenover zijn broodheer. Volgens Omgba is een gelichte optie in zijn contract, die hem tot medio 2026 in plaats van 2025 aan NAC bindt, niet rechtsgeldig.

Omgba moet vóór 4 september zijn transfer afronden. Hoewel de transferdeadline in België op 6 september ligt, is het voor clubs die Europees voetbal spelen tot 4 september mogelijk de selecties te registreren. En dus ook voor AA Gent, dat Conference League speelt en de speler voor die datum wil inschrijven.

In een arbitragezaak wil de speler de gelichte optie donderdagavond ongedaan maken. Mocht dat lukken, dan zou zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez, die Omgba officieel per 1 september pas in zijn stal krijgt, makkelijker zaken met Gent kunnen doen. Het belooft een heet Avondje NAC in Zeist te worden.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.