Soeverein Liverpool voltooit knappe inhaalrace

Liverpool heeft zich met de derde overwinning op rij alsnog bij de laatste zestien van de Champions League geschaard. In de finale bij Olympique Marseille deden de Engelsen alles goed. FC Porto behield de koppositie in Groep A.

Olympique Marseille-Liverpool 0-4
De wedstrijd in Stade Vélodrome verliep zoals Liverpool het gedroomd had. Binnen vier minuten leidden de gasten. Steven Gerrard benutte een strafschop, al had hij er een rebound voor nodig nadat doelman Steve Mandanda zijn eerste poging had gestopt.

Zeven minuten later gaf Fernando Torres gas. De Spaanse spits piepelde drie man en schoot beheerst de tweede binnen. Direct na rust volgde de genadeklap. Dirk Kuijt verscheen alleen voor de keeper en scoorde koel.

In blessuretijd maakte invaller Ryan Babel de verhoudingen nog pijnlijker duidelijk. Op kracht en snelheid hield hij zijn tegenstander af, omspeelde Mandanda en schoof de bal in het lege doel. Waardoor Liverpool de valse start met één punt uit drie duels meer dan goedmaakte aan het einde van de rit.

FC Porto-Besiktas 2-0
Porto hield stand tegen Besiktas, dat moest winnen om te overleven. De Portugezen begonnen met een onterecht afgekeurde goal van Lisandro Lopes, maar lieten zich niet uit het veld slaan.

Vlak voor rust kwam de 1-0 er alsnog. Lucho González tikte de bal er op aangeven van Tarik Sektioui simpel in. Ricardo Quaresma brak het Turkse verzet in de tweede helft door alleen voor Rüştü Reçber ijskoud toe te slaan.

Met de zeges van Liverpool en Porto veranderde er niets aan de stand. Marseille mag door in het UEFA Cup-toernooi en het Europese avontuur is voorbij voor Besiktas.