Sonck na anderhalf jaar terug bij Rode Duivels

De Belgische bondscoach René Vandereycken heeft in zijn selectie een plaatsje ingeruimd voor Wesley Sonck en twee nieuwkomers.

Sonck na anderhalf jaar terug bij Rode Duivels

Sonck verdedigde in mei 2006 tegen Turkije voor het laatst de Belgische eer. Zijn gebrek aan speeltijd bij zijn toenmalige club Borussia Mönchengladbach bracht hem buiten beeld voor de Rode Duivels..

Sinds zijn transfer naar Club Brugge afgelopen zomer is Sonck weer aan spelen toegekomen, wat voor Vandereycken aanleiding was de aanvaller een nieuwe kans te geven.

'Wesley heeft in het verleden bewezen dat hij het internationale niveau aankan', gaf Vandereycken uitleg. 'Het is aangenaam en leerrijk om hem er weer bij te hebben.'

Ook Guillaume Gillet en Christophe Grégoire hebben een uitnodiging gekregen voor de interlands tegen Finland en Armenië. Vandereycken beloont hiermee de twee nieuwkomers voor hun goede spel met AA Gent.

'Grégoire en Gillet krijgen de mogelijkheid om er tien dagen bij te zijn. Het wordt afwachten hoe ze zich zullen inpassen', aldus Vandereycken, die geen beroep kan doen op de geblesseerden Mbo Mpenza, Thomas Vermaelen en Maarten Martens.

Bekijk hier al onze video's