Southgate krijgt steun van prominente analyticus: 'We zijn Brazilië niet'

Reacties

De vraag over het al dan niet aanblijven van de Engelse bondscoach Gareth Southgate domineert de Britse sportpagina's in de dagen na het EK. Analyticus Jamie Carragher heeft zich nu vóór Southgate uitgesproken, tegelijk zou er al een lijst liggen met mogelijke opvolgers.

Southgate krijgt steun van prominente analyticus: 'We zijn Brazilië niet'
© Pro Shots

Carragher heeft bij Sky Sports steun uitgesproken voor Southgate. 'Met Spanje heeft de beste ploeg gewonnen. Ik ken Gareth niet, maar hij heeft vier eindrondes geleid en dit was de eerste die me teleurstelde. Hij krijgt kritiek omdat hij te voorzichtig zou zijn, te verdedigend, maar in de afgelopen toernooien hebben we het goed gedaan. Deze keer niet', aldus de clubicoon van Liverpool.

Desondanks gaat de kritiek op de keuzeheer hem te ver. 'Ik wil graag dat hij blijft, al zou ik het snappen als hij nu besluit te vertrekken. Hij wordt wel heel hard aangepakt. Ik ben ook benieuwd wie er na hem in durft te stappen, want je moet het volgende EK of WK winnen om als succescoach te worden gezien. En wij zijn geen land dat prijzen wint, we zijn geen Brazilië. De topmanagers zullen echt niet op Engeland zitten te wachten', waarschuwt Carragher.

The Guardian publiceerde een lijst met namen die de FA zou overwegen als Southgate het bijltje er daadwerkelijk bij neergooit. De krant weet dat de bond hoopt dat de coach nog twee jaar blijft en dus een verlenging ondertekent van zijn contract dat in december afloopt. Zo niet, dan zullen Eddie Howe, Graham Potter en Thomas Tuchel hun telefoon goed in de gaten moeten houden in verband met een mogelijk belletje uit Londen. Ook Mauricio Pochettino, Lee Carsley, Steven Gerrard en Frank Lampard worden genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.