Southgate weg als bondscoach Engeland

Reacties

Gareth Southgate stopt als bondscoach van Engeland. Na de verloren EK-finale tegen Spanje heeft de 53-jarige trainer uit Watford besloten af te zwaaien. Dat maakt de Engelse voetbalbond dinsdag bekend middels een door Southgate zelf gemaakt statement.

Southgate weg als bondscoach Engeland

'Ik heb alles gegeven, maar het is tijd voor verandering. De finale van zondag was mijn laatste wedstrijd als manager van Engeland. Ik wil in het bijzonder de staf bedanken, en dan vooral mijn assistent Steve Holland. Het was een privilege om deze groep 102 wedstrijden lang te leiden. Bedankt, Engeland, voor alles', reageert de keuzeheer op de website van de Engelse nationale ploeg.

Southgate was acht jaar bondscoach van Engeland, maar onomstreden was hij nooit. De kritiek op het spel van de nationale ploeg van Engeland bereikte op het afgelopen EK in Duitsland het kookpunt, omdat het Southgate maar niet lukte zijn ploeg goed en aantrekkelijk te laten spelen, ondanks de 'grote' namen die hij tot zijn beschikking had.

Desondanks wist Southgate opnieuw een EK-finale te halen, maar wederom werd deze verloren. Op het EK in 2021 was Italië in de finale te sterk, in de meest recente editie won Spanje. Daardoor sluit Southgate zijn ambt als bondscoach af zonder prijzen.

Waar de toekomst van Southgate ligt, is nog niet bekend. Hij werkte van 2006 tot 2009 als hoofdtrainer van Middlesbrough. Daarna startte hij in de jeugdopleiding van de FA, om daarna Engeland Onder-21 en de nationale ploeg onder zijn hoede te krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.