Spaanse bond straft Barcelona

De Spaanse voetbalbond heeft boetes uitgedeeld aan vier leden van Barcelona. Voorzitter Joan Gaspart, ster Rivaldo, ex-coach Lorenzo Serra Ferrer en vice-voorzitter Angel Fernandez werden hiermee gestraft voor hun uitlatingen na het tumultueuze gelijkspel tussen Real Madrid en Barcelona op zaterdag 3 maart.

De scheidsrechter keurde in blessuretijd een doelpunt van Rivaldo af, waardoor het duel eindigde op 2-2. Maar zijn motivatie was zeer dubieus. Hij schrapte de treffer (op aangeven van zijn assistent) omdat er drie spelers van Barça terug kwamen lopen uit buitenspelpositie toen Rivaldo op doel schoot, én omdat de bal van richting werd veranderd. Maar het schot werd niet door een Catalaan, maar door Madrid-middenvelder Ivan Helguera van richting veranderd.

'Onze portemonnee is gerold', illustreerde voorzitter Gaspart zijn gevoelens na afloop van het duel. Reden voor de Spaanse voetbalbond om de preses te straffen met een boete van 300.000 pesetas, omgerekend 4.000 gulden. Fernandez sprak van een overval en moet 3.300 gulden betalen, de al ontslagen Serra Ferrer ('We zijn bestolen van twee punten') moet 1.300 gulden betalen, en Rivaldo moet 1.000 gulden betalen omdat hij op zijn eigen website vertelde: 'Het is een schandaal. Ze hebben de wedstrijd van ons gestolen'.

Bekijk hier al onze video's