'Spaanse club wil wens van James Rodríguez in vervulling laten gaan'

Reacties

James Rodríguez staat op 33-jarige leeftijd voor een terugkeer in La Liga. Celta de Vigo zou de smaakmaker van de Copa América een tweejarig contractvoorstel hebben gedaan.

'Spaanse club wil wens van James Rodríguez in vervulling laten gaan'
© Pro Shots

Rodríguez schitterde eerder deze maand in het shirt van Colombia, dat de finale van de Copa América verloor van Argentinië. De organisatie riep de routinier uit tot beste speler van het toernooi. Dat is Celta de Vigo niet ontgaan. Mundo Deportivo schrijft dat de nummer dertien van vorig seizoen een poging waagt om de spelmaker van São Paulo over te nemen.

Het is niet ondenkbaar dat Rodríguez oren heeft naar een verhuizing naar Spanje. 'Als je bij het nationale team speelt en je doet het goed, waarom zou je dan in de toekomst niet kunnen terugkeren naar La Liga?', vroeg de Colombiaan zich in maart hardop af in gesprek met Teledeporte. 'Het is een competitie waarin ik altijd al speelde en wilde spelen. Waarom kan ik niet terug?'

Spaanse bewonderaars
In Zuid-Amerika wordt geschreven dat Rodríguez en São Paulo het nog eenjarige contract hebben verscheurd. De bevestiging is er nog niet, maar dat zou een transfer een stuk makkelijker maken. Naar verluidt behoren naast Celta ook Atlético Madrid en Real Betis tot de bewonderaars van Rodríguez, die tien clubs uit tien landen op zijn cv heeft staan.

Rodríguez droeg het shirt van achtereenvolgens Envigado (Colombia), Banfield (Argentinië), FC Porto (Portugal), AS Monaco (Frankrijk), Real Madrid (Spanje), Bayern München (Duitsland), Everton (Engeland), Al-Rayyan (Qatar), Olympiakos (Griekenland) en dus São Paulo (Brazilië). Zijn volgende bestemming is nog niet bekend, maar de kans is levensgroot dat een Spaanse club met de Colombiaan aan de haal gaat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Celta de Vigo
Meer over Celta de Vigo
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer J. Rodríguez
Meer over J. Rodríguez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.