Spaanse held Williams wil nu al meer: 'Op naar het WK'

Reacties

Luis de la Fuente is ongekend trots op zijn spelers na het winnen van het EK. Het feit dat er vanwege het dominante en technisch knappe spel niets af te dingen is op de titel, maakt de Spanjaarden nog trotser.

Spaanse held Williams wil nu al meer: 'Op naar het WK'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Engeland
Engeland

Nico Williams was een van de uitblinkers in de finale en opende de score door toe te slaan na voorbereidend werk van Lamine Yamal. In het spelersrapport van Marca heeft de 22-jarige linksbuiten een 10 gekregen. Bij La 1 was Williams bescheiden over zijn eigen aandeel. Hij roemde het collectief.

Williams: 'Ik ben zo blij. Iedereen bij ons verdient dit, de spelers, de families, de supporters. We zijn Europees kampioen, op naar het WK! We hebben het zwaar gehad in deze finale. Engeland heeft nu eenmaal spelers die het verschil kunnen maken, maar daar hebben we een antwoord op gehad.'

De zege op Engeland was voor Spanje de zevende overwinning op rij op het EK. En dat terwijl Spanje het met Kroatië en Italië als twee van de drie tegenstanders in de groep zeker niet had getroffen met de loting. Het slot van de route naar de finale was ook zwaar, met Duitsland en Frankrijk als tegenstanders. 'Niemand kan ons verslaan. We zijn een geweldig team. Dit is verdiend', aldus Williams.

Bondscoach Luis de la Fuente sprak van een geweldige dag. 'Ik kan niet gelukkiger zijn nu ik de spelers en de supporters zo zie. Dit team is volledig verdiend Europees kampioen geworden. Hopelijk geeft dit ons een boost om nog steeds elke dag wat beter te worden. We kunnen ons altijd verbeteren. Dat is ook het doel. In deze groep draait het om telkens maar weer een beetje beter worden. Iedereen kan een voorbeeld nemen aan deze spelers', vertelde de succescoach in een eerste reactie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.