Spaanse tienersensatie Yamal moet nog schoolwerk maken tijdens EK

Reacties

Als je hem ziet spelen zou je het zo vergeten, maar Lamine Yamal is pas zestien jaar oud. Wat doen tieners normaal gesproken op die leeftijd? Huiswerk maken. Dat is nu net wat de Spaanse tienersensatie zal moeten doen tijdens het EK dat over enkele dagen in Duitsland begint.

Spaanse tienersensatie Yamal moet nog schoolwerk maken tijdens EK
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Afgelopen zaterdag gaf Yamal nog twee assists in een oefenwedstrijd van Spanje tegen Noord-Ierland (5-1). Op dinsdag maakt de buitenspeler braaf zijn huiswerk op Der Öschberghof, een hotel gelegen aan de Duitse kant van de Zwitsers-Duitse grens.

'Ik heb mijn huiswerk meegenomen omdat ik in het 4e jaar van de ESO (middelbare school in Spanje, red.) zit', aldus Yamal in gesprek met AS. Hij volgt zijn lessen digitaal. 'Ik hoop dat de leraar me niet in de gaten gaat houden', besloot hij lachend.

Dat laatste wordt een lastig verhaal. Aanstaande zaterdag is de kans groot dat Yamal in de basis gaat beginnen tegen Kroatië. Diens leraren zullen de tv ongetwijfeld aanzetten en door de vingers kijken als de schoolprestaties wat te wensen overlaten.

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Lamine Yamal
Meer over Lamine Yamal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.