Spaanse vrouwen beticht van intimidatie: 'Brak bijna mijn hand'

Reacties

De Braziliaanse voetbalvrouwen hebben uitgehaald naar de Spaanse speelsters. Beide landen stonden twee keer tegenover elkaar op de Olympische Spelen, maar daar zouden de Spaanse vrouwen zich schuldig hebben gemaakt aan intimidatie.

Spaanse vrouwen beticht van intimidatie: 'Brak bijna mijn hand'
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
0 - 2
Spanje
Spanje
Brazilië
Brazilië
4 - 2
Spanje
Spanje

Nadat Spanje in de groepsfase van Brazilië had gewonnen, nam het Zuid-Amerikaanse land in de halve finale revanche. Het won met 4-2 van de Spanjaarden en dat voelde als zoete wraak, vertelde speelster Tarciane dos Santos in de Charla Podcast. Ze noemde daarbij expliciet de namen van Jenni Hermoso en Cata Coll.

'In beide wedstrijden werden we niet gerespecteerd. Ze keken ons al aan alsof we niemand waren. Voor de wedstrijd deden we een yell en daar reageerde Coll op door te zeggen dat we bang en nerveus waren.' Het was volgens Dos Santos onderdeel van een bredere intimidatiestrategie, die het kookpunt al net vóór de wedstrijd bereikte.

'Toen we elkaar begroetten voor de wedstrijd, kneep ze zo hard in mijn hand, dat ik hem bijna brak. Ze deed er alles aan om ons te intimideren.' Ook over Hermoso was ze niet te spreken. 'Ze vertelde me dat ik haar niet mocht aanraken. En in de halve finale zei ze dat ik mijn mond moest houden en maakte ze denigrerende gebaartjes naar mij.' Brazilië verloor in de finale uiteindelijk van de Verenigde Staten en pakte het zilver.

Za 10 aug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.