Spakenburg dwingt AZ tot extra inspanning

AZ kwam slecht voor de dag tegen Spakenburg, maar een blamage bleef de ploeg bespaard. PSV zette Roda JC in Kerkrade opzij, terwijl NEC tegen Excelsior verlengingen nodig had.

Spakenburg dwingt AZ tot extra inspanning

AZ-Spakenburg 5-2, nvDe openingstreffer van Spakenburg-spits Thijs Houwing na zes minuten bleek een voorbode van een lastige avond voor AZ. Tekenend voor de dramatische eerste helft van de gastheren was de mislukte actie van Mounir El Hamdaoui na ruim een half uur. De Marokkaan omspeelde Spakenburg-keeper Sven Taberima maar liet na de bal in het lege doel te schieten.

AZ stelde in de tweede helft orde op zaken. Invaller Pontus Wernbloom tikte na 52 minuten uit een voorzet van Rasmus Elm de gelijkmaker binnen. Dertien minuten voor het einde volgde de tweede Alkmaarse treffer, maar ondanks de 2-1 van Stijn Schaars moesten er verlengingen aan te pas komen.

Voormalig AZ-speler Christy Bonavacia dwong de Alkmaarse ploeg tot een extra krachtsinspanning. Zijn inzet verdween in de laatste minuut van de reguliere speeltijd via de paal in de kruising. In de eerste verlenging maakte invallers Wernbloom, Jonathas en El Hamdaoui een einde aan de droom van Spakenburg.

Roda JC-PSV 0-2Voor Roda JC voelde het wedstrijdverloop vertrouwd aan. Net als afgelopen vrijdag in de Eredivisie tegen FC Utrecht liet de Limburgse ploeg aardig voetbal zien, om aan het einde van de rit met lege handen achter te blijven. Ook tegen PSV deed de formatie van trainer Harm van Veldhoven ogenschijnlijk niet veel onder voor de tegenstander.

Maar een Limburgse treffer bleef achterwege, zodat PSV zich zonder al te veel problemen bij de laatste zestien schaarde. Na de openingstreffer van Stanislav Manolev maakte Jonathan Reis met een schitterende volley twaalf minuten voor tijd een einde aan de onzekerheid.

NEC-Excelsior 2-1, nvNEC heeft het onverwachte vertrek van trainer Dwight Lodeweges laten volgen door een succes in de strijd om de KNVB-beker. Met dank aan Patrick Pothuizen werd Excelsior na verlengingen aan de kant geschoven.

Een tweede gele kaart voor verdediger Ramon Zomer bracht NEC in de problemen. De Nijmeegse formatie leidde dankzij een goal van John Goossens met 1-0, maar moest na het wegzenden van Zomer in de laatste minuut de gelijkmaker van Guyon Fernandes incasseren. Pothuizen kopte NEC uit een vrije trap van El-Akchaoui naar de vierde ronde.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's