Spalletti verwacht reactie van Italië na 'pijnlijke vertoning' tegen Spanje

Reacties

Luciano Spalletti heeft er veel vertrouwen in dat zijn Italië met een reactie gaat komen tegen Kroatië. Naast dat de Italiaanse bondscoach vooruit blikte op het cruciale treffen met Kroatië, blikte hij ook nog één keer terug op de volgens hem 'pijnlijke' vertoning tegen Spanje.

Spalletti verwacht reactie van Italië na 'pijnlijke vertoning' tegen Spanje
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
1 - 1
Italië
Italië

Italië verloor donderdagavond met minimale cijfers van Spanje (1-0), maar dat de uitslag zo klein uitviel was een godswonder. De Italianen hadden niet veel te vertellen tegen de Spanjaarden en dat zag Spalletti ook.

'Het was pijnlijk tegen Spanje', aldus Spalletti op de persconferentie in aanloop naar het duel met Kroatië. De bondscoach heeft er ondanks de matige vertoning vertrouwen in dat zijn selectie een goed resultaat kan behalen tegen Kroatië. 'Ik ben zeer tevreden met wat ik de afgelopen dagen heb gezien. Ik heb de bevestiging gekregen dat onze jongens op de juiste plek zitten en dat ze elkaar willen helpen.'

Italië is regerend Europees kampioen en volgens Spalletti heerst er binnen de selectie een geloof om dat ook na dit toernooi nog te zijn. 'We hebben een groep die te vertrouwen is', vervolgde de oefenmeester. 'Ik ben met de spelers gaan praten in de trainingskampen en zag dat ze hier graag willen zijn.'

Met nog één wedstrijd te spelen staat Italië op de tweede plaats in Groep B. Wanneer Spanje minimaal een punt pakt tegen Albanië en Italië niet van Kroatië verliest, dan eindigen de Italianen als tweede in de groep.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Italië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Kroatië
3
0
2
1
3-6
-3
2
4
Albanië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.