Spanje haalt kwartfinale op Spelen na oerdomme rode kaart

Spanje heeft zich al na twee wedstrijden weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Olympische Spelen. Bondscoach Santi Denia zag zijn ploeg met 1-3 winnen van de Dominicaanse Republiek.

Dominicaanse Republiek O23
1 - 3
Spanje O23
Spanje O23

Bij Spanje speelden onder meer Abel Ruiz, Fermin Lopez, Sergio Gomez, Eric Garcia, Pau Cubarsi en Juan Miranda. De Spanjaarden begonnen goed en kwamen via Lopez op voorsprong tegen de Dominicaanse Republiek, dat wel gelijk wist te maken. Spanje werd nog voor de theepauze in het zadel geholpen door een oliedomme rode kaart van Edison Azcona, die zijn directe tegenstander natrapte.

Beelden Eurosport/HBO Max

Daardoor moest de Dominicaanse Republiek door met tien man en werd het overwicht van Spanje steeds duidelijker. Tien minuten na rust maakte Alex Baena de 1-2, waarna het duel beslist werd door Miguel Gutierrez.

Spanje speelt nog een wedstrijd tegen Egypte, maar is al door naar de kwartfinale.