Spanje stijgt flink op wereldranglijst, Nederland net onder België

Reacties

Spanje is in de toptien van de nieuwe FIFA-wereldranglijst de grootste stijger. De Europees kampioen klom op van de achtste plek naar de derde. Nederland is op plek zeven blijven hangen. België is de grootste verliezer en leverde drie plekken in.

Spanje stijgt flink op wereldranglijst, Nederland net onder België
© Pro Shots

De Spanjaarden kroonden zich zondag tot Europees kampioen. De gewonnen duels op het EK zorgden ervoor dat ze vijf plekken zijn opgeklommen. Ook verliezend finalist Engeland is een plekje gestegen: van plaats vijf naar vier.

Na de eindzege in de Copa América heeft Argentinië de eerste plek nog steviger in handen. Ook mede-finalist Colombia heeft goede zaken gedaan. Het land stormde de toptien binnen door van plek dertien naar negen te gaan. België is na het teleurstellende EK afgezakt van plaats drie naar zes. Ook Portugal (twee plekken) en Brazilië (één plek) leverden in.

Kroatië is buiten de toptien gevallen en staat nu twaalfde. Uruguay bezet de elfde plek. Duitsland klom van zestien naar dertien en de topvijftien wordt gecompleteerd door Marokko op veertien en Zwitserland op vijftien.

Toptwintig FIFA-wereldranglijst

Land Vorige positie
1. Argentinië 1.
2. Frankrijk 2.
3. Spanje 8.
4. Engeland 5.
5. Brazilië 4.
6. België 3.
7. Nederland 7.
8. Portugal 6.
9. Colombia 13.
10. Italië 10.
11. Uruguay 14.
12. Kroatië 9.
13. Duitsland 16.
14. Marokko 12.
15. Zwitserland 19.
16. Verenigde Staten 11.
17. Mexico 15.
18. Japan 17.
19. Senegal 18.
20. Iran 20.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.