Sparta dreigt centrum te verliezen: Eerdhuijzen op weg naar Birmingham

Reacties

Na het vertrek van Bart Vriends naar Adelaide United lijkt de volgende centrumverdediger Sparta te gaan verlaten. Birmingham City aast op Mike Eerdhuijzen (23) en heeft goede papieren om de Volendammer binnen te halen. De Sparta-speler vliegt waarschijnlijk maandag al naar Engeland.

Sparta dreigt centrum te verliezen: Eerdhuijzen op weg naar Birmingham
© Pro Shots

Het management van Eerdhuijzen bevestigt eerdere berichtgeving van De Telegraaf over een op handen zijnde transfer. Birmingham City komt komend seizoen uit in de League One, nadat het degradeerde uit de Championship. Eerdhuijzen ligt nog tot de zomer van 2026 vast op Het Kasteel, waardoor Birmingham een stevige transfersom op tafel moet leggen om de Volendammer los te weken.

Eerdhuijzen heeft twee seizoenen bij Sparta gespeeld, waar hij basisspeler werd door Adil Auassar uit de basis te verdringen. Hij kwam daarvoor transfervrij over van FC Volendam, de club uit zijn geboortedorp, waar hij doorbrak in het betaald voetbal. Voor Sparta speelde Eerdhuijzen 51 officiële wedstrijden. Gisteren deed hij nog een helft mee (en scoorde hij) in het eerste oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen, uit bij Excelsior’20 (0-6).

Spelersprofiel

M. Eerdhuijzen


Geboortedatum:
13 juli 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Volendam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
85 kg
Huidige club:
Sparta Rotterdam
Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer M. Eerdhuijzen
Meer over M. Eerdhuijzen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.