Sparta en Utrecht iets verder met gelijkspel

Sparta Rotterdam is een stap dichter bij plaatsing voor de play-offs om een plek in de Intertoto Cup en FC Utrecht verstevigde de negende plaats in de Eredivisie, waarmee het nog meedoet om een UEFA Cup-ticket. Toch had Utrecht er op Het Kasteel meer uit kunnen halen dan de 1-1 eindstand.

Sparta was voor rust de betere en gevaarlijkere ploeg. De nummer dertien van de Eredivisie stichtte vooral gevaar uit dode spelmomenten van de zijkant. Utrecht-doelman Michel Vorm zag Danny Schenkel naast koppen en redde katachtig op een kopbal van Edwin van Bueren.

Vorm had geen antwoord op een prachtige actie van Daryl Roberts. De 23-jarige spits uit Trinidad en Tobago kapte zijn man fraai en uit en mikte de bal van rechts met links in de verre bovenhoek. Voor Roberts was het alweer zijn tweede doelpunt in drie duels op het hoogste niveau.

In de tweede helft was het alleen maar FC Utrecht dat de klok sloeg. De ploeg van Foeke Booy drong hevig aan en was heel dicht bij de gelijkmaker toen Gregoor van Dijk de bal uit een vrije trap op de paal schoot.

Niet veel later volgde alsnog de logische 1-1. En weer scoorde een Eredivisie-groentje. Debutant Leroy George, in de rust in het veld gekomen voor Etienne Shew-Atjon, maakte de 1-1 in de 68ste minuut. De negentienjarige aanvaller kopte raak op aangeven van Hans Somers. De man van de assist verprutste de grootste kans op een Utrechtse zege. Somers schoot voor een leeg doel naast.

Sparta haalde het einde op het tandvlees. De Rotterdammers speelden de laatste minuten met een man minder. Scheidsrechter Dick van Egmond gaf Schenkel een terechte rode kaart. De Sparta-verdediger maaide Tom Caluwé neer en kon vertrekken.