Sparta houdt NEC van zege en Europese play-offs

Voor NEC geen play-offs om Europees voetbal. De ploeg van coach Mario Been bleef tegen Sparta Rotterdam steken op een 1-1 gelijkspel, waar een zege vereist was om zich te kwalificeren voor de duels om deelname aan de Europa League.

NEC was veel sterker dan Sparta. In De Goffert creëerden de Nijmegenaren tal van kansen, waar ze slordig mee omsprongen. Het waren zelfs de bezoekers die een voorsprong namen. In de 25ste minuut kreeg Erik Falkenburg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen voorzet van Edouard Duplan. De middenvelder haalde hard en laag uit richting verre hoek: 0-1.

En even later had het zelfs 0-2 kunnen staan na een schot van Ayodele Adeleye. Maar NEC-aanvaller Saidi Ntibazonkiza haalde de bal van de doellijn. Vlak voor rust verscheen de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Lasse Schöne nam een vrije trap vanaf links, waarna Bas Sibum bij de eerste paal de bal in het doel tikte: 1-1.

Na rust joeg NEC op de winnende treffer, maar zonder succes. Tim Janssen en Rutger Worm waren het gevaarlijkst. Na een kopbal van Janssen bracht Adeleye met veel geluk redding: de Nigeriaan schoot de bal via zijn eigen lat weg. En Worm knalde van afstand op de vuisten van Cássio Ramos.

NEC eindigde als elfde met twee punten minder dan nummer negen FC Utrecht, dat wel deelneemt aan de play-offs. Sparta bezet de dertiende plaats op de eindrangschikking.