Sparta ontstemd door wangedrag aanvoerder

Natuurlijk was Mike Snoei blij dat zijn Sparta Rotterdam afgelopen vrijdag na een doldwaze overwinning op Fortuna Sittard de tweede periodetitel pakte. Maar de coach zit flink in zijn maag met het gedrag van zijn aanvoerder, Danny Schenkel.

Sparta ontstemd door wangedrag aanvoerder

In de 39ste minuut van het belangrijke duel besloot Snoei twee spelers te vervangen om de opgelopen 2-0 achterstand ongedaan te maken. Alleen bij winst zou Sparta zeker zijn van de periodetitel. Moussa Kalisse en Schenkel waren de slachtoffers: zij moesten van het veld. Schenkel verwerkte die informatie het slechts. Hij duwde zijn vervanger Danny Koevermans opzij en wierp al mopperend zijn rouwband richting coach Snoei.

'Dat gedrag was een Spartaan onwaardig', vertelde een teleurgestelde Snoei in het Algemeen Dagblad. 'Het is toch geen schande om gewisseld te worden. Dat het komt als een teleurstelling, dat snap ik, maar draag dat als een prof.'

'Ik heb Danny nooit zo meegemaakt. Ik vind hem altijd een man die voorop gaat in de strijd. Ook persoonlijk is hij belangrijk voor mij geweest. Privé zit ik in een moeilijke fase, waardoor ik er ook niet altijd kan zijn. Van Schenkel heb ik veel steun gekregen in woord en gebaar. Van alle spelers stond hij misschien wel het dichtst bij me. Daarom kan ik dit gedrag niet verklaren. Het overschaduwt het behalen van de periodetitel.'

Schenkel zou na afloop hebben geprobeerd zijn excuses aan te bieden, maar zonder succes. De club beraadt zich nog over een straf voor de 26-jarige Amsterdammer.

Bekijk hier al onze video's