Sparta passeert verliezend Heracles

Sparta Rotterdam is terug aan kop in de Gouden Gids Divisie. Met dank aan Cambuur dat Heracles Almelo in eigen huis verraste.

Heracles Almelo-Cambuur Leeuwarden 1-2 Het venijn zat in de staart. Cambuur Leeuwarden opende een kwartier voor het einde tegen de verhouding in de score. Koen Brack brak de ban door een strafschop te verzilveren. Maar lang kon de Friese formatie niet genieten van de voorsprong. Binnen een minuut had Gert Jan Tamerus Heracles Almelo aan de 1-1 geholpen. Maar voor de koploper in de Gouden Gids Divisie ging het zeven minuten voor het einde opnieuw mis. En dit keer kon de ploeg van Peter Bosz niets tegenover de Cambuur-goal van Jan Bruin stellen.

FC Dordrecht-Sparta Rotterdam 0-4 Riga Mustapha leverde wederom een belangrijke bijdrage aan de zege van Sparta Rotterdam bij FC Dordrecht. De aanvaller besliste met twee individuele acties de Rijnmond-derby in Rotterdams voordeel.

Frank Broers had Sparta na een klein half uur op het goede spoor gezet na een geblokt schot van Mustapha. Met een door Mirano Carrilho onreglementair afgestopte actie van Mustapha kreeg Sparta de 2-0 in de schoot geworpen. Koevermans miste de toegekende strafschop, maar via de attente Kinet werd het toch 0-2. De 3-0 was van grote schoonheid en kwam van de voet van de man in vorm: Mustapha. BV Veendam-VVV-Venlo 0-2 VVV-Venlo blijft, zij het op enige afstand, in het spoor van Sparta en Heracles. De Limburgse ploeg rekende af met BV Veendam dat in de tweede helft geen antwoord had op de doelpunten van Luwamo Garcia en Paul Jans. De ploeg van Adri Koster kan de derde plaats nauwelijks meer ontgaan. Helmond Sport-FC Volendam 1-1 In de strijd om de vierde periodetitel liet FC Volendam wederom twee punten liggen. Na de 1-1 tegen Emmen kon de ploeg van Ernie Brandts ook niet winnen van Helmond Sport. Sandro Calabro zorgde met de gelijkmaker tien minuten voor het einde dat FC Volendam niet met lege handen terug moest keren. Met de remise schoot ook Helmond Sport weinig op.

AGOVV Apeldoorn-FC Zwolle 2-3 Door toedoen van Mauro Almeida, Tjeerd Korf en Dion Esjas stevende FC Zwolle af op een ruime overwinning. De thuisploeg AGOVV Apeldoorn bracht in de slotfase de Zwolse zege nog in gevaar. Maar de 2-3 van Juliana kwam te laat.

Stormvogels Telstar-FC Eindhoven 0-1 Na de zware nederlaag tegen Heracles Almelo deed FC Eindhoven in positieve zin van zich spreken. De ploeg van Leon Vlemmings was met 1-0 te sterk voor Stormvogels Telstar, dat door de nederlaag de vierde periodetitel een beetje uit het hoofd moet zetten. Excelsior-Emmen 2-1Mede door de misstappen van concurrenten FC Volendam en Stormvogels Telstar deed Excelsior goede zaken in de jacht op de vierde periodetitel. Maar makkelijk kwam de overwinning op Emmen niet tot stand. Pas in de laatste minuut hielp Brett Holman de Kralingse ploeg aan de overwinning.

Go Ahead Eagles-TOP Oss 0-0 Voor TOP Oss en Go Ahead Eagles is er niet veel meer te winnen dan de eer. Maar beide ploegen slaagden er niet in het publiek in de Adelaarshorst te trakteren op een doelpunt. Fortuna Sittard-MVV 4-1 Fortuna Sittard heeft de laatste plaats in de Gouden Gids Divisie overgedaan aan Emmen door een ruime overwinning op MVV. In de tweede helft van de Limburgse derby nam Fortuna een beslissende voorsprong. Dirk Jan Derksen had met twee doelpunten een belangrijke rol in de 4-1 overwinning.