Sparta straft Joshua John om disciplinaire redenen

Sparta Rotterdam heeft Joshua John om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Trainer Michel Vonk doet de komende twee weken geen beroep op de aanvaller.

Sparta straft Joshua John om disciplinaire redenen

Buitenspeler John gold ooit als een grote belofte. Hij maakte onder bondscoach Cor Pot zelfs deel uit van de selectie van Jong Oranje. Afgelopen zomer liep John een transfer naar Premier League-club Swansea City mis.

Dit seizoen is de 22-jarige aanvaller duidelijk zoekende naar zijn vorm. Afgelopen maandag in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC wisselde trainer Vonk hem na ruim een uur spelen. In de zes Jupiler League-duels die hij dit seizoen speelde, kwam John één keer tot scoren.

Sparta geeft op de website aan dat John vanaf vandaag (donderdag) meetraint bij het team van trainer Arjan van der Laan (de beloften). 'Joshua heeft zich in kort tijdsbestek niet gehouden aan meerdere afspraken die gelden voor spelers van de A-selectie,' luidt de verklaring. Het is de bedoeling dat John over twee weken weer aansluit bij de A-selectie.

Sparta maakt een wisselvallige start van het seizoen door. De club is met elf punten uit zeven duels terug te vinden in de subtop van de Jupiler League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's