Sparta ziet geen toekomst meer in Django Warmerdam

Reacties

Django Warmerdam komt niet langer in de plannen voor van Sparta. De 28-jarige linksback werd vorig jaar als eerste optie op die positie binnengehaald, maar hij viel tegen en werd uit de basis gespeeld door Djevencio van der Kust (23).

Sparta ziet geen toekomst meer in Django Warmerdam
© Pro Shots

Van der Kust gaat dit jaar de concurrentiestrijd aan met de van Feyenoord overgenomen Mike Kleijn (19), die van origine middenvelder is, maar zich in eerste instantie op de linksbackpositie gaat richten. Voor Warmerdam is het een hard gelag, omdat hij zich bij Sparta - dat hem vorige zomer oppikte - juist weer wilde laten zien na een weinig gelukkige periode bij FC Utrecht. Daarvoor speelde hij voor FC Groningen, PEC Zwolle en Jong Ajax.

Behalve Warmerdam is het bij Sparta ook einde verhaal voor Sergi Rosanas (22) en Agustín Anello (22), die in tegenstelling tot Warmerdam zelfs al niet meer mee zijn op trainingskamp in Delden deze week.

Sparta zelf hoopt zich nog in aanvallend opzicht te versterken. Met name op de flanken is de bezetting karig na het vertrek van Koki Saito, die de afgelopen twee jaar gehuurd werd van de City Football Group. Shunsuke Mito gaat met Japan op de Olympische Spelen uitkomen en Camiel Neghli is nodig op de rechterflank, terwijl hij ook als aanvallende middenvelder kan spelen. Dat wordt zeker een optie mocht Arno Verschueren een stap maken deze zomer.

Behalve Warmerdam is het bij Sparta ook einde verhaal voor Sergi Rosanas (22) en Agustín Anello (22)

Met Rayvien Rosario (20) krijgt een speler uit eigen jeugd in de voorbereiding de kans op de flank. Sparta overweegt opnieuw een Saito-constructie: het huren van een talentvolle aanvaller van een grote club of de City Football Group.

Ook houdt de club eventuele versterking op de positie rechts achterin in de gaten, na het vertrek van aanvoerder Bart Vriends naar Adelaide United.

Lees later vandaag een uitgebreide update over de selectie van Sparta Rotterdam op VI PRO.
Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.