Spektakel in Der Klassiker: Dortmund in slotseconde naast Bayern

Reacties

Bayern München heeft zaterdag op pijnlijke wijze een overwinning op Borussia Dortmund door de vingers laten glippen. Anthony Modeste miste in de slotfase een dot van een kans op de gelijkmaker, maar bezorgde BVB in de allerlaatste seconde alsnog een verdiend punt.

Spektakel in Der Klassiker: Dortmund in slotseconde naast Bayern
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 2
Bayern München
Bayern München

In het Signal Iduna Park stonden twee Nederlanders aan de aftrap. Bij Dortmund begon Donyell Malen in de basis, Matthijs de Ligt startte bij de bezoekers. Grote kansen bleven lange tijd uit, maar beide Duitse topclubs maakten er een verhit potje van. Scheidsrechter Deniz Aytekin moest in het eerste kwartier drie keer geel trekken. Onder anderen De Ligt ging op de bon. De eerste serieuze kans kwam halverwege de eerste helft op naam van Malen, maar de Oranje-international schoot op het lijf van Manuel Neuer.

Aan de andere kant was de eerste de beste kans voor de bezoekers raak. Na een technisch hoogstandje van Sadio Mané trok Jamal Musiala de bal terug op Leon Goretzka, die vanaf de rand van het strafschopgebied droog uithaalde (0-1). Dat was tegen de verhoudingen in, want Dortmund maakte het spel in de Duitse kraker. Tot een doelpunt leidde dat niet.

Bayern drukt door
Dat kwam de thuisploeg duur te staan, want Bayern kreeg na de pauze de geest. Der Rekordmeister ging beter spelen, trok het initiatief naar zich toe en verdubbelde de voorsprong. Leroy Sané probeerde het van afstand en zag dat doelman Alexander Meyer zich verkeek op zijn snelle poging (0-2). Voor de Duitse aanvaller was het na zijn dubbelslag in de Champions League tegen Viktoria Plzen al zijn derde doelpunt van de week.

De comfortabele voorsprong van Bayern kwam het laatste half uur van de wedstrijd toch nog in gevaar. Zonder De Ligt - de Nederlander moest zich met lichte liesklachten laten vervangen door Noussair Mazraoui - kwam Dortmund langszij via Youssoufa Moukoko. Het zeventienjarige talent zette de aanval zelf op, combineerde met Malen-vervanger Modeste en rondde beheerst af (1-2).

Modeste van schlemiel naar held
BVB rook vervolgens bloed. Modeste kreeg nog een dot van een kans, maar de Franse aanvaller raakte de bal helemaal verkeerd en leek uit te groeien tot de schlemiel van de avond. Met tien tegen elf - Kingsley Coman moest met zijn tweede gele kaart naar de kant - zwichtte Bayern in de slotseconde alsnog. Uitgerekend Modeste knikte bij de tweede paal van dichtbij de verdiende gelijkmaker binnen (2-2).

De late gelijkmaker zal in Berlijn en Freiburg met gejuich worden ontvangen. Union Berlin en SC Freiburg verzamelden allebei zeventien punten en blijven respectievelijk koploper en runner-up. Bayern staat derde met zestien punten, net zo veel als Dortmund .

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
6
Bayer Leverkusen
34
14
8
12
57-49
+8
50
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.