Spektakel in Stadion Galgenwaard: eigen goals kosten Willem II de kop

Een penalty, een rode kaart en een handvol doelpunten. De ontmoeting tussen FC Utrecht en Willem II had het allemaal. Twee eigen goals deden de Tilburgers zaterdag de das om in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht
FC Utrecht
3 - 2
Willem II
Willem II

FC Utrecht beleeft een uitstekende start van het seizoen, maar dat kan ook worden gezegd van Willem II. Op bezoek bij Feyenoord liet de promovendus zien ook op vreemde bodem te kunnen verrassen. In Stadion Galgenwaard lukte het Willem II in de openingsfase niet om Utrecht bij te benen. Dat leidde tot een vroege openingstreffer. Op aangeven van Ole Romeny (ex-Willem II) gleed Raffael Behounek de bal ongelukkig achter Thomas Didillon-Hödl (1-0).

Dat bleek het startsein van een bewogen wedstrijd. Het eigen doelpunt leek een vervelende middag voor Willem II in te luiden, maar de bezoekers herpakten zich. Dat was te danken aan Cisse Sandra, die voor rust een absolute hoofdrol vertolkte. De Belg maakte binnen het half uur gelijk, maar veroorzaakte vervolgens een penalty. Noah Ohio profiteerde van de handsbal van Sandra en bezorgde Utrecht een nieuwe voorsprong (2-1).

Maes moet inrukken
In de slotfase van de eerste helft gaf Sandra opnieuw een nieuwe dimensie aan de wedstrijd. Meteen na het wegsturen van Peter Maes (twee keer geel na aanmerkingen op scheidsrechter Joey Kooij) ging Nick Viergever opzichtig in de fout. De routinier liet zich de bal eenvoudig ontfutselen door Sandra, die opnieuw voor de gelijkmaker zorgde (2-2).

Ook de tweede helft bood genoeg vermaak. FC Utrecht kwam een stuk sterker uit de kleedkamer en drukte dat ook uit in de score. In een poging een voorzet van basisdebutant Yoann Cathline onschadelijk te maken, liep Runár Sigurgeirsson de bal in eigen doel. Had de linksback dat niet gedaan, dan stond Romeny klaar om de bal van dichtbij binnen te tikken. Willem II probeerde het daarna nog, maar doelpunten vielen er niet meer in de Domstad.

Een smetje op de zege was het uitvallen van Mike van der Hoorn, die twintig minuten voor tijd per brancard van het veld moest. Dat deed de routinier onder luid applaus. Utrecht gaat volgende week op bezoek bij AZ, Willem II ontvangt PSV. Dat doen de Tilburgers zonder Maes, die een automatische schorsing van een wedstrijd moet uitzitten.