Spektakel in troostfinale: Suárez redder in nood, Davies mist panenka

Reacties

Uruguay is in de troostfinale van de Copa América ontsnapt tegen Canada. In de nacht van zaterdag op zondag leverde de strijd om het brons spektakel op.

Spektakel in troostfinale: Suárez redder in nood, Davies mist panenka
Canada
Canada
ns
2 - 2
Uruguay
Uruguay

De debutant op het toernooi was sterker dan Uruguay, dat in de 92ste minuut een strafschoppenserie uit het vuur sleepte door een goal van invaller Luis Suárez (37). Na een vroege goal van Rodrigo Bentancur hadden de Canadezen de achterstand omgedraaid via een halve omhaal van Ibrahima Koné en een schot van Jonathan David.

Suárez schoot de landen dus naar een strafschoppenserie, zonder tussenliggende verlenging. Ook de penaltyserie was bewogen: Canada-keeper Dayne St. Clair kreeg geel voor het verstoppen van de bidon van zijn collega Sergio Rochet. De Uruguayaanse doelman stopte een strafschop van Koné en zag een panenka van aanvoerder Alphonso Davies op de lat eindigen, waardoor La Celeste het brons pakte.

Enkele uren na de finale op het EK (aftrap 21.00 uur), waar geen troostfinale is, staat ook de finale van de Copa América op het programma. Om 02.00 uur begint het duel tussen Argentinië en Colombia in het Hard Rock Stadium, Miami.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.