Sporting kent pijnloze generale voor ontmoeting met PSV

Reacties

Sporting Portugal hoefde vrijdagavond niet tot het gaatje te gaan om te winnen bij laagvlieger Estoril. De ploeg van Rúben Amorim, zonder de geblesseerde Jerry St. Juste, heeft door de 0-3 zege ook na zeven duels nog het maximum van de punten.

Sporting kent pijnloze generale voor ontmoeting met PSV
© Pro Shots
Estoril
Estoril
0 - 3
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

De competitiewedstrijd in het pittoreske Estádio António Coimbra da Mota in Estoril, een voorstadje van Lissabon, lag binnen een half uur in een beslissende plooi. De Mozambikaan Geny Catamo opende de score koeltjes, Hidemasa Morita verdubbelde de marge, tot groot jolijt voor het forse contingent Sportinguistas op de tribunes.

Na rust had Amorim de luxe om volop te kunnen doorwisselen, onder anderen de dodelijke doelpuntenmachine Viktor Gyökeres mocht voortijdig te gaan douchen. De punten kwamen nooit in gevaar en Daniel Bragança bekroonde de avond in blessuretijd nog met een derde groen-witte goal. Het vizier kan nu met een goed gemoed op Eindhoven. Voor PSV wacht zaterdag een soortgelijke uitwedstrijd: ook de kampioen van Nederland blijft in de buurt, de verplaatsing naar Willem II is de kortste van het seizoen voor Peter Bosz en zijn mannen.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.