Sporting Lissabon haalt succescoach Braga binnen

Domingos Pacienca is de nieuwe trainer van Sporting Lissabon. De 42-jarige oefenmeester leidde dit seizoen Sporting Braga naar de finale van de Europa League waarin de Portugese kampioen FC Porto met 1-0 te sterk bleek.

Sporting Lissabon haalt succescoach Braga binnen

Met de aanstelling van Domingos komt een einde aan flink wat gesteggel over de vacante positie van hoofdtrainer bij Sporting Lissabon. Tijdens de veelbesproken presidentsverkiezingen van eind maart waren zelfs twee Nederlandse coaches in beeld om bij de club aan de slag te gaan.

Marco van Basten werd door kandidaat-voorzitter Bruno Carvalho naar voren geschoven als technisch eindverantwoordelijke, terwijl Frank Rijkaard de troef was van José Dias Ferreira. Het was uiteindelijk Luis Godinho Lopes die met 36,55 procent van de stemmen nipt Carvalho versloeg (36,15 procent). Zuur genoeg voor Van Basten, en zijn beoogde assistent Mitchell van der Gaag, kreeg Carvalho in de absolute telling zelfs meer stemmen. Een apart rekenstelsel bood Godinho Lopes echter uitkomst.

Domingos, voormalig spits van FC Porto, stond in het seizoen 2006/07 bij União Leiria voor het eerst op eigen benen. Alvorens hij dit seizoen Braga naar Europees succes gidste, had hij ook Académica onder zijn hoede. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's