Sporting verder mede dankzij goals Van Wolfswinkel

Sporting Lissabon heeft een eenvoudige zege geboekt op AC Horsens. Waar het eerste duel nog in een gelijkspel eindigde (1-1), werd het in Lissabon 5-0. De glansrijke overwinning kreeg een Nederlands tintje, aangezien Ricky van Wolfswinkel liefst twee keer trefzeker was. Een eigen goal van Thomas Kortegaard en doelpunten van André Carrillo en Elias brachten de score tot 5-0.

Met Johan Voskampals invaller leed Slask Wroclaw op bezoek bij Hannover 96 een duidelijke nederlaag: 5-1. De ploeg van de Nederlander slaagde er in de persoon Przemyslaw Kazmierczak wel in om na tien minuten de score te openen. Tien minuten later ging het mis, na de rode kaart voor Przemyslaw Kazmierczak. Mohammed Abdellaoue trok de stand gelijk, Szabolcs Huszti bracht de stand op 2-1. Na rust ging het voor Slask van kwaad tot erger, en werd de stand door middel van Artur Sobiech (2x) en Huszti op 5-1 gebracht.

Zonder Vurnon Anita maar met Tim Krul in de basis, heeft Newcastle United zich geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Tegen het Griekse Atromitos was een doelpunt van Haris Vuckic genoeg voor de overwinning.

Trainer Mario Been moest met Genk op eigen veld een 2-1 achterstand goedmaken tegen het Zwitserse FC Luzern. De rode kaart van de Bulgaarse aanvaller Dimitar Rangelov in de 37ste minuut kwam de Belgen in dat kader goed uit.

Dat personele overwicht betaalde zich in de tweede helft uit toen oud-Feyenoorder Dani Fernández op aangeven van Jelle Vossen de 1-0 liet aantekenen. Twee minuten voor tijd stelde invaller Ajub Masika de kwalificatie veilig met de tweede treffer van de thuisploeg.

Voor Ryan Donk was de klus met Club Brugge een stuk eenvoudiger. In Hongarije had de ploeg van trainer Georges Leekens Debreceni VSC al met 3-0 verslagen. In het Jan Breydelstadion werd het 4-1, door doelpunten van Jim Lars, Víctor Vázquez, Meme Tchité en Carlos Bacca. Donk speelde de volledige wedstrijd mee.

Wesley Sneijder zag Internazionale goed wegkomen tegen het Roemeense FC Vaslui. De Italianen wonnen een week geleden nog met 2-0 in Roemenië, maar kwamen na ruim een half uur in de problemen toen doelman Luca Castellazzi met rood werd weggestuurd en Nicolae Stanciu de daaropvolgende strafschop benutte.

Rodrigo Palacio trok de stand een kwartier voor tijd gelijk, maar drie minuten later zaten de Nerazzurri alweer in spanning door de 1-2 van Varela. De Milanezen kwamen echter met de schrik vrij toen Fredy Guarin in de slotminuut nog voor 2-2 zorgde. Bekijk alle andere uitslagen uit de play-offs van de Europa League op het VI-Scorebord. Foto: VI Images