Spurs op één punt van Europees voetbal

Tegen Blackburn Rovers had Tottenham Hotspur zich voor het UEFA Cup-toernooi kunnen plaatsen. Na een 1-1 gelijkspel moeten The Spurs van Martin Jol vol aan de bak.

Spurs op één punt van Europees voetbal

Op White Hart Lane kwamen de Spurs na een half uur op achterstand, toen oud-Ajacied Benni McCarthy de score opende namens Blackburn Rovers. Bij die club heeft overigens ex-PSV'er André Ooijer deze week de training hervat na zijn beenbreuk van afgelopen januari.

Vanaf het moment van die achterstand raakten de Spurs ontketend en leek het onvermijdelijk dat de Rovers geen stand zouden houden. De gelijkmaker viel pas in de 66ste minuut en was afkomstig van Jermain Defoe (foto). Saillant detail: ook op Ewood Park eindigde dit onderlinge treffen in 1-1, en ook toen werd de gelijkmaker van de Spurs gemaakt door Defoe.

Tottenham rondt het seizoen zondag thuis af tegen Manchester City. Aan een gelijkspel hebben de mannen van Jol genoeg om deelname aan de UEFA Cup veilig te stellen. De naaste concurrenten Bolton Wanderers en Everton nemen het respectievelijk thuis op tegen Aston Villa en uit tegen Chelsea. Voor Blackburn is er door de 1-1 geen kans meer op Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's