Spurs ten koste van Stevenage kwartfinalist FA-Cup

Tottenham Hotspur heeft zich, zij het met de nodige moeite, ten koste van League One-club Stevenage FC geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup: 3-1.

Nadat de eerste ontmoeting onlangs doelpuntloos was geëindigd, moesten de twee ploegen woensdag op herhaling. Het werd een echte bekerwedstrijd, waarin Rafael van der Vaart en de zijnen maar ternauwernood aan het langste eind trokken. Dat kwam mede door de vroege openingstreffer van de bezoekers.

Joel Byrom benutte al na enkele minuten een strafschop. Pas na een halfuur trok Jermain Defoe (foto) de stand op aangeven van Gareth Bale gelijk. Diezelfde Bale stond eveneens aan de basis van de 2-1, kort na rust. De Welshman werd gevloerd binnen het zestienmetergebied, waarna de ingevallen Emmanuel Adebayor de strafschop benutte.

Defoe bepaalde een kwartier voor het einde met zijn tweede doelpunt de eindstand op 3-1. The Spurs stuiten in de kwartfinale van het prestigieuze bekertoernooi op Bolton Wanderers. Dat duel wordt gespeeld op zaterdag 17 maart. Foto: VI Images