Standard houdt zeker nog tot zondag vertrouwen in Jans

Ron Jans is zeker nog een week trainer van Standard Luik. Het resultaat tegen Anderlecht van komende zondag lijkt het lot van de Zwollenaar te gaan bepalen.

Standard houdt zeker nog tot zondag vertrouwen in Jans

Door de vierde nederlaag op rij - KV Kortrijk was zondag met een man minder met 2-1 te sterk - staat de positie van Jans nog zwaarder ter discussie. Technisch directeur François De Sart houdt de trainer de hand nog boven het hoofd.

Maar onvoorwaardelijk vertrouwen spreekt niet uit zijn woorden. 'Als het zondag tegen Anderlecht ook misgaat, zien we dan wel. We bereiden de wedstrijd voor met Jans', aldus De Sart. Standard ontvangt Anderlecht zondag in het eigen Sclessin.

De technisch directeur tast ook in het duister over de oorzaak van de slechte resultaten. 'Een gebrek aan vertrouwen kan het probleem zijn', zegt De Sart. 'Ik weet het eigenlijk niet. We moeten het er van de week zeker over hebben. We gaan binnen de club alles eens goed bekijken en zoeken naar oplossingen. Je kunt er ook niet omheen dat we veel pech hadden in de laatste wedstrijden. We hebben kwaliteit genoeg in de selectie.'

Jans gaf zondag aan niet uit eigen beweging op te stappen. 'Ik zie mezelf niet als het probleem, maar het is uiteraard wel mijn taak om oplossingen te vinden. Maandag gaan we bij elkaar zitten en moet alles op tafel. Of ik de handdoek gooi? Nee, die blijft in de badkamer. Ik ben niet iemand die zomaar opgeeft.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's