Standard Luik in stijl kampioen van België

Standard Luik heeft het succesvolle seizoen weten te bekronen met de Belgische landstitel. Drie duels voor het einde van de competitie zetten Les Rouges de concurrentie op een onoverbrugbare achterstand (tien punten).

Standard bleef voor de 31ste keer ongeslagen dankzij de 2-0 overwinning op Anderlecht, de nummer twee van de Eerste Klasse. Dieumerci Mbokani (foto) was de grote held op Sclessin. De spits uit DR Congo maakte beide doelpunten.

Mbokani opende de score in de 54ste minuut. Hij kopte raak uit een voorzet van Reginal Goreux. De tweede en beslissende goal viel dertien minuten voor tijd. Deze keer sloot Mbokani af met een fraai lobje na de bal uit de kluts te hebben gekregen.

Voor Standard is het de eerste landstitel sinds 1982 en de negende in totaal. Het kampioenschap van 1983 is betwist vanwege de rol die Standard had in een omkoopschandaal.