Standard Luik pakt kop ondanks gelijkspel

De toppers van de Eerste Klasse kwamen alle niet tot scoren met drie doelpuntloze remises als gevolg.

Standard Luik-AA Gent 0-0
Standard pakte de koppositie en vestigde een clubrecord door voor de 23ste opeenvolgende wedstrijd ongeslagen te blijven, maar het 0-0 gelijkspel tegen Gent betekende tevens puntenverlies in de titelstrijd met Club Brugge. Standard verdiende het meest te winnen, het zocht de aanval en creëerde de meeste kansen tegen het zeer afwachtend spelende Gent van coach Trond Sollied.

Cercle Brugge-SV Roeselare 0-0
Roeselare liet in Brugge zien waarom het al vier duels op rij geen doelpunt tegen had gehad. De bezoekers trokken een muur aan spelers op voor het eigen doel. Cercle was de enige ploeg die voetbalde, maar kansen kreeg het zelden. Sergei Serebrennikov was het dichtst bij, maar hij raakte de paal.

Charleroi-Germinal Beerschot 0-0
Ook Germinal en Charleroi kwamen niet tot scoren. De thuisploeg was iets beter en was iets vaker voor het doel te vinden in het onderhoudende duel, maar een goal zat er niet in.

Standard is koploper met 49 punten uit 23 duels, Club Brugge is tweede met één punt en één duel minder. Cercle heeft 45 uit 23 en is derde. Germinal is vierde met 42 punten. Gent staat zesde met 38 punten.

Bekijk hier al onze video's