Standard overtuigt niet tegen tien spelers van Lierse SK

Het Standard Luik van trainer Ron Jans kon ook in zijn tweede competitiewedstrijd niet overtuigen. Tegenstander Lierse SK speelde ruim een uur met tien man, maar Standard liet na om het personele overwicht uit te buiten: 0-0.

Standard overtuigt niet tegen tien spelers van Lierse SK

Na een onbesuisde overtreding en de daaropvolgende rode kaart van Lierse-aanvaller Cofie Bekoe leek de weg naar de eerste overwinning van het seizoen vrij voor Jans en zijn ploeg. Het elftal uit de Waalse industriestad kon echter geen enkel moment imponeren tegen de thuisploeg, die relatief eenvoudig overeind bleef.

Pas in de slotfase drong Standard echt aan. Dat resulteerde in een grote kans voor invaller Luis Seijas. De Venezolaan had alle tijd om een voorzet te controleren en uit te halen, maar schoot hard naast.

Ook aanvaller Marvin Ogunjimi had het vizier niet op scherp staan, toen hij de kans kreeg om de uitblinkende keeper Matz Sels te passeren. De Belgisch international stuitte op de benen van de uitkomende doelman.

Zodoende wacht Standard na twee competitiewedstrijden nog altijd op het eerste doelpunt in het nieuwe seizoen. Over acht dagen biedt het thuisduel met Waasland-Beveren een nieuwe kans voor Jans om zijn eerste zege in dienst van Standard te behalen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's