Steijn heeft wat uit te leggen over Nederlandse lessen aan Koki Saito

Reacties

Koki Saito is dit seizoen als huurling van Lommel SK (dat deel uitmaakt van de City Football Group) uitgegroeid tot een publiekslieveling bij Sparta Rotterdam. De Nederlandse taal is wel een behoorlijke uitdaging voor de Japanner, al blijkt hij daarin flinke stappen te maken.

Steijn heeft wat uit te leggen over Nederlandse lessen aan Koki Saito
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sparta blikt op het YouTube-kanaal wekelijks met een selectiespeler vooruit op de komende competitiewedstrijd en voor het thuisduel met Vitesse werd Saito voor de camera getrokken. De aanvaller kreeg daarbij de vraag of er wel Nederlandse uitspraken of woorden zijn die hij kent.

De opsomming die volgt is opmerkelijk. 'Goedemorgen, goedemiddag', begint de Japanner rustig. 'Oetlul', is het derde woord waar hij mee komt, gevolgd door 'fijne gozer'. 'Het meeste weet ik door de trainer', aldus Saito. Maurice Steijn heeft wat uit te leggen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.