Sterk PSV speelt bij rentree Lang gelijk door fout Flamingo

Reacties

PSV heeft in de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld tegen Club Brugge. Tegen zijn oude ploeg maakte Noa Lang zijn rentree.

Sterk PSV speelt bij rentree Lang gelijk door fout Flamingo
PSV
PSV
1 - 1
Club Brugge
Club Brugge

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer op De Herdgang. Zonder de vakantievierende EK-gangers Joey Veerman en Jerdy Schouten dwong PSV de Belgische kampioen met hoge druk tot fouten en kreeg de thuisploeg kans op kans. Maar Luuk de Jong, Guus Til, Mauro Júnior en Ismaël Saibari kregen de bal niet langs uitblinker Simon Mignolet.

Aan de besloten oefenwedstrijd begonnen ook aanwinsten Couhaib Driouech en Ryan Flamingo, die als centrale verdediger speelde met Oliver Boscagli voor hem als controleur. Flamingo speelde prima, maar stond met balverlies aan de basis van de openingstreffer van Kasper Nielsen, vlak na rust. Het was het eerste schot op doel van Club Brugge. Kort daarna scoorde Saibari alsnog door naar binnen te trekken en Mignolet te verschalken in de lange hoek.

Na 66 minuten wisselde Peter Bosz flink door. Talenten als Tygo Land, Isaac Babadi kwamen net als de herstelde Lang in het veld, vergezeld door een aantal tieners. Op dat moment had Armando Obispo het veld al verlaten met een knieblessure, nadat hij zich lelijk had verstapt. Vorig jaar werd hij nog geopereerd aan zijn knie.

Lang maakte een frisse indruk en ging volgens afspraak na twintig minuten naar de kant, vlak voor de klok negentig minuten sloeg. Daar kwam, zo hadden de clubs vooraf besloten, nog een kwartier bij. Ook de beloften van PSV hielden als bovenliggende partij de druk erop bij de eveneens jonge invallers van Brugge, maar ze kwamen niet meer tot scoren.

Zo wacht PSV nog op de eerste oefenzege in de voorbereiding. Een week geleden verloor de ploeg van Bosz met 0-3 van Anderlecht. Komende week gaan de Eindhovenaren op trainingskamp in het Duitse Marienfeld.

De twee elftallen van PSV:

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.