Sterke Dorus de Vries kan Celtic niet stoppen

Ondanks een uitblinkende Dorus de Vries verstevigde Celtic de koppositie met een zege op Dunfermline. Dyron Daal hielp Aberdeen aan een zege en de derde plaats in de Schotse Premier League.

Sterke Dorus de Vries kan Celtic niet stoppen

Celtic-Dunfermline Athletic 1-0
Dorus de Vries mocht keepen en kweet zich goed van zijn taak. Celtic was in de eerste helft heer en meester, maar de Nederlandse keeper hielp aardig wat kansen om zeep. Toch moest hij zich in de 31ste minuut gewonnen geven op een uithaal van Stephen McManus. Na rust viel er weinig te beleven, vooral omdat Dunfermline weinig initiatief wenste te nemen. Jan Vennegoor of Hesselink startte in de basis.

Falkirk-Aberdeen 0-2
Aberdeen boekte een verdiende zege, al duurde het tot de 52ste minuut voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Gary Dempsey opende de score. In de 82ste minuut was het de beurt aan invaller Dyron Daal. De Nederlander scoorde op aangeven van Darren Mackie. Karim Touzani (Aberdeen) en Jeroen Lambers (Falkirk) zaten het gehele duel op de bank.

St. Mirren-Kilmarnock 0-1
De thuisploeg slaagde er niet in om de tweede positie te veroveren. Sterker, het was verdediger Kirk Broadfoot die met een eigen doelpunt de bezoekers aan een dikverdiende zege hielp.

Bekijk hier al onze video's