Sterling helpt Chelsea aan eerste thuiszege in 172 dagen

Reacties

Chelsea heeft voor het eerst sinds 7 maart een officiële thuiswedstrijd gewonnen. De ploeg van Mauricio Pochettino had het nog lang lastig met de zwakke promovendus Luton Town, die uiteindelijk met 3-0 over de knie ging op Stamford Bridge. Met twee goals en een assist was Raheem Sterling de luis in de pels bij The Hatters.

Sterling helpt Chelsea aan eerste thuiszege in 172 dagen
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 0
Luton Town
Luton Town

Luton, met Tahith Chong aan de aftrap, was vanaf het begin de mindere. Na een kwartier loste Enzo Fernández een eerste waarschuwingsschot, dat teisterde de lat. Even later danste Sterling door de verdediging van de promovendus. Nadat verschillende verdedigers geen kans hadden, schoot de buitenspeler raak: 1-0. De Londenaren hielden de controle tegen Luton, dat niet of nauwelijks gevaarlijk werd.

Ook in de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld eentonig: Chelsea viel aan, Luton had niets in te brengen, maar kreeg na een uur een aardige kans. Ryan Giles testte Robert Sánchez, de Chelsea-goalie pakte de bal in twee instanties. Dat was hét moment voor de ploeg van Rob Edwards, die zich na rust iets brutaler opstelde. Sterling schoot halverwege de tweede helft zijn tweede binnen op aangeven van Malo Gusto, de Man of the Match stelde ook Nicolas Jackson nog in staat om zijn eerste goal in Chelsea-shirt te maken.

De wedstrijd kabbelde daarna naar zijn einde: deze keer had David niets in te brengen tegen Goliath. Pochettino heeft zijn eerste driepunter binnen als Chelsea-manager, hij bracht Ian Maatsen nog een paar minuten binnen de lijnen. Voor Luton, en dat is geen nieuws, wordt het een lang seizoen. Beide ploegen richten zich nu op de League Cup. Chelsea ontvangt midweeks AFC Wimbledon, Luton Town krijgt Gillingham op bezoek op Kenilworth Road.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.