Steun voor Girona-schlemiel: 'Zonder hem hadden we 3-0 of 4-0 verloren'

Bij Girona weigert men met de vinger te wijzen naar Paulo Gazzaniga na zijn ongelukkige rol bij Paris Saint-Germain tegen Girona. De doelman zorgde er met een eigen doelpunt voor dat de Champions League-debutant in de laatste minuut een punt weggaf tegen PSG.

PSG
PSG
1 - 0
Girona
Girona

Girona was woensdagavond hard op weg naar het eerste punt in de Champions League ooit. Tegen het einde werd de druk door PSG hevig opgevoerd, maar Gazzaniga hield met een aantal uitstekende reddingen zijn doel schoon. Dat maakte het extra zuur dat hij bij de strakke voorzet van Nuno Mendes in de laatste minuut de fout in ging en de bal in eigen doel werkte.

Gazzaniga is de eerste doelman ooit die voor een Spaanse club een eigen goal maakt in de Champions League. Toch verwijten zijn ploeggenoten hem niets. 'Als hij niet tegenhoudt wat hij heeft tegengehouden, dan hadden we met 3-0 of 4-0 verloren', zei Girona-verdediger Arnau Martรญnez na afloop nuchter tegen de Spaanse pers. 'Het is een klein foutje, verder niets. Wij steunen elkaar in zulke situaties. Deze wedstrijd gewoon snel vergeten en door naar zaterdag.'

Girona-trainer Mรญchel begon ook direct over de momenten dat Gazzaniga zijn ploeg op de been hield. 'Hij had twee of drie heel goede reddingen die ook een doelpunt hadden kunnen zijn. We moeten gewoon erkennen dat deze overwinning voor PSG verdiend is, maar we moeten trots zijn op de manier waarop we hebben gespeeld.'

Ook de 37-jarige routinier Cristhian Stuani nam zijn doelman niets kwalijk. De spits heeft vooral genoten van zijn eerste Champions League-optreden ooit. 'Dit was een droomwedstrijd. Ik heb zo lang gevochten om een kans te krijgen op dit niveau. Dat ik dit dan mag meemaken bij de belangrijkste club uit mijn loopbaan, zorgt voor dubbele trots. Er blijft voor mij een ongelooflijke ervaring achter.'