Stevens ziet geen voordeel in groepswinst Schalke 04

Trainer Huub Stevens dankte na afloop van het 1-1 gelijkspel van Schalke 04 op bezoek bij Montpellier in de Champions League zijn doelman Timo Hildebrand. Mede dankzij diens reddingen plaatste Schalke zich als winnaar van Groep D voor de achtste finales van het miljoenenbal.

Stevens ziet geen voordeel in groepswinst Schalke 04

'Timo heeft ons een paar keer gered in een wedstrijd die open was en waarin Montpellier in de tweede helft de betere kansen kreeg. Hoewel het veld slecht was, speelden beide teams goed voetbal', aldus Stevens, die Klaas-Jan Huntelaar spaarde voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen VfB Stuttgart.

Dat Schalke Arsenal als groepswinnaar aftroefde (de Engelsen verloren op bezoek bij Olympiakos Piraeus) en daardoor louter nummers twee kan treffen in de achtste finales, ziet Stevens niet per se als een voordeel. Ook Real Madrid behoort immers tot de mogelijke opponenten.

'Of het nu Real Madrid of een andere ploeg is, we hebben toch er geen invloed op tegen wie we nu moeten spelen. En bovendien: in de achtste finales moet je elke tegenstander serieus nemen.'

Behalve Real kan Schalke ook op FC Porto of AC Milan stuiten. Wel is het er zeker van dat het mede-groepswinnaars als Manchester United, Barcelona, Paris Saint-Germain en aartsrivaal Borussia Dortmund ontloopt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's