Stilte voor de storm: dit is Barcelona van plan op de markt

Reacties

Een opmerkelijk feitje: Barcelona is tot nu toe de enige club op het hoogste niveau van Spanje die nog geen nieuwe spelers heeft gepresenteerd. Die gaan er wel komen bij de Catalanen, zo schetsen Spaanse media.

Stilte voor de storm: dit is Barcelona van plan op de markt
© Pro Shots

Over precies twee weken begint Barcelona aan een nieuw seizoen in La Liga. Mocht er tegen die tijd niets op inkomend transfergebied zijn gebeurd, dan doet het dat met geen enkele nieuwe speler. Alleen Atlético Madrid, Celta de Vigo en Osasuna komen met één inkomende speler in de buurt van de Catalaanse transferdroogte. Robin Le Normand (Atlético), Borja Iglesias (Betis) en Abel Bretones (Osasuna) zijn de spelers waar het om gaat.

Volgens Marca heeft Barcelona deze zomer twee transferdoelwitten, waarvan de voornaamste Dani Olmo is. Het medium schetst dat de directie van Blaugrana hard aan het werk is om de Spaanse EK-uitblinker naar de club te halen, maar dat er nog wat hobbels op de weg zijn. Naar verluidt is er van een persoonlijk akkoord al sprake, maar is de transfersom die aan Leipzig moet worden betaald een hoge. Dat komt omdat Olmo tot en met 20 juli een afkoopsom van zestig miljoen euro in zijn contract zou staan, maar die datum is verstreken. De Duitsers kunnen in feite dus vragen wat ze willen, maar verlangen alsnog een bedrag dat in de buurt van dat het geschetste miljoenenbedrag komt.

Naast Olmo staat ook Nico Williams nog altijd hoog op de lijst van Barcelona. De komst van de 21-jarige buitenspeler van Athletic Club valt of staat volgens Marca met de beslissing van de speler zelf. Mocht Williams naar Barcelona willen, dan moet de club in ieder geval voldoen aan de afkoopclausule van 58 miljoen euro die in het contract van de Spanjaard staat.

Op een lager transferpitje staat het behouden van het João-duo. Een langer verblijf van João Cancelo die na een verhuurperiode is teruggekeerd bij Manchester City staat van deze twee gevallen het hoogst op de prioriteitenlijst. Ook de situatie rondom de naar Atlético Madrid teruggekeerde João Félix wordt nog altijd nauwlettend in de gaten gehouden, klinkt het.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.