Strafzaak luidt vroegtijdig Twente-vertrek Brenet in

Reacties

FC Twente gaat tussentijds afscheid nemen van Joshua Brenet. De club is in gesprek met de vleugelverdediger en zijn management over de ontbinding van zijn contract. De formaliteiten daaromtrent zullen hoogstwaarschijnlijk spoedig worden afgerond.

Strafzaak luidt vroegtijdig Twente-vertrek Brenet in
© Pro Shots

Eerder deze dinsdag kreeg Brenet te horen dat hij een maand de gevangenis in moet, nadat hij was aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De dertigjarige verdediger beweerde op dat moment daar niet van op de hoogte te zijn en maakte zich twee weken later schuldig aan hetzelfde misdrijf.

Twente wenste in eerste instantie niet te reageren op de uitspraak van de rechter, waartegen Brenet overigens in beroep gaat. De club wacht dat niet af en heeft besloten om de banden met de verdediger, die in de zomer sowieso zou gaan vertrekken, direct te verbreken.

Naast de zaak die vandaag voor de rechter kwam, was Brenet de afgelopen maanden betrokken bij nog een aantal incidenten buiten de lijnen. Voor de club reden het vertrouwen op te zeggen.

Brenet speelde sinds januari 2022 voor Twente en kwam tot 74 wedstrijden voor de club, waarvan twintig in het lopende seizoen. Bij de laatste officiële wedstrijd die de Tukkers speelden, in de competitie tegen PSV, deed Brenet nog negentig minuten mee.

Een dag later kwam FC Twente met de bevestiging

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.